Banner2021 revb 1170px

Barnkalas

Vill du ha ett annorlunda kalas med hästar i fokus?

Hos Gladö Ridsällskap anordnar vi ponnykalas med fika, lek, hästar & stallpyssel.

Ponnykalaset går att boka lördagar och söndagar ca kl.14-17 under vår- och höstterminerna. (undantag om ridskolan har andra aktiviteter inplanerat).

Under skollov finns mer flexibilitet, skicka önskemål om datum för ditt ponnykalas.

Skicka din bokningsförfrågan i god tid, helst flera veckor innan önskat datum.

Förfrågningar om ponnykalas görs på e-post: kansli@gladors.se

Upplägg*:

 • Samling, fika o lek - Klockan 14.00 ska alla ponnykalasgäster vara på plats i vår mysiga kafeteria där vi börjar med fika och presentöppning. Tiden för fikat kan anpassas efter era önskemål beroende på om ni även vill hinna med någon lek eller annan aktivitet. Födelsedagsbarn med ansvarig förälder samlas 30 min innan ponnykalaset börjar, dvs. 13:30, för att tillsammans med oss förbereda och planera kalaset mer i detalj (lekar, aktiviteter etc).
  Fika med saft och delicatobit ingår alltid på våra ponnykalas. Det finns även möjlighet att välja till korv med bröd för 25kr/pers. Informera vid bokning om ev. matallergier. Om ni vill ha en födelsedagstårta så tar ni med det själva. Tallrikar, muggar och servetter med hästtema ingår i ponnykalaspriset. Det ingår även kaffe till två föräldrar.

 • Stalldags - När vi är klara med fika och lek fortsätter vi till vår foderlada där vi har en säkerhetsgenomgång och utrustar oss med hjälm & väst. Oömma kläder, ordentliga skor och tunna vantar rekommenderas! Lån av hjälm & väst ingår i ponnykalaspriset. Vi fortsätter sedan till stallet där vi tillsammans fixar i ordning en eller två av våra ponnys.

 • Riddags – När hästarna är klara så fortsätter vi in i vårt ridhus, eller ner till utebanan, beroende på väder och övrig verksamhet. Ridningen är av typen ponnyridning eller "prova-på" ridning. Aktiviteter och svårighetsgrad anpassas efter ryttarnas ridvana. Vi har ungdomsledare som hjälper till att leda hästarna för ovana ryttare.

 • Avslut - När vi ridit färdigt tar vi in hästarna i stallet, klappar om dem och pysslar lite tills föräldrarna kommer. Ponnyalaset beräknas hålla på fram till ca kl. 17-17:30 och avslutas med en godispåse till alla barn.

*Andra upplägg och önskemål för ert ponnykalas kan diskuteras med kansliet i samband med bokning

VIKTIGT ATT OBSERVERA!

 • Vi tar max emot 10 barn per ponnykalas.
 • Vi håller inga lektioner, utan "prova på" ridning där barnen under ca 1 timme turas om att rida med 1-2 ponnys. Upp till fem barn = 1 ponny, 6-10 barn = 2 ponnys.
 • Vi har en ansvarig vuxen samt 2-3 ungdomsledare som hjälper till under ponnykalaset. Vi ordnar aktiviteterna och ansvarar för hästar och säkerhet. Ni behöver ordna minst två föräldrar som stannar under ponnykalaset och ansvarar för barnen.

Pris: 1500kr (upp till 5 st barn), 2500kr (6-10st barn) + ev. tillägg för korv (meddela vid bokning om ni önskar korv med bröd)

Ponnykalaset betalas via swish till 1231 74 9597 när bokningen är bekräftad av kansliet. Märk betalningen med "Ponnykalas + datum".

Bokningen är bindande efter betalning. Ombokning oavsett anledning kan ske kostnadsfritt fram till två veckor innan ponnykalaset.
Om födelsedagsbarnet blir sjukt, kontakta kansliet för att om- eller avboka.
Ombokning p.g.a. sjukdom är kostnadsfritt och sker i samråd med kansliet och är beroende av tillgänglighet i ridskolans kalender.
Vid avbokning p.g.a. sjukdom återbetalas kalaskostnaden minus en avbokningsavgift på 500kr. Vid avbokning av annan anledning sker ingen återbetalning.

ÖVRIG INFORMATION OCH FÖRBERELDELSER

 • För att bättre kunna planera och anpassa ponnykalaset till just era önskemål och behov så önskar vi vid bokning veta ungefärlig ålder och ridvana för era kalasdeltagare.
 • Vill och kan man rida utan ledare får man självklart göra det. Annars hjälper alltid våra ungdomsledare till att leda hästen. Föräldrar är också välkomna att hjälpa till.
 • Ridskolan vill ha namn och personnummer (10 siffror) på barnen, då vi har en olycksfallsförsäkring som täcker prova-på ridningen. Meddela gärna detta i förväg, annars får vi hjälpas åt att skriva ned dem på plats.
 • Ponnykalaset börjar 14.00. Uppmana folk att vara där 10 minuter innan så vi hinner komma på plats tills dess. Ju snabbare vi kommer igång, desto mer tid blir det för lek och ponnyfix!
 • Ett tips är att ha med en påse att stoppa presenterna i. Det brukar bli en hel del att hålla reda på.
 • Vill ni ha med något eget, till exempel annan dricka, bakverk, tårta mm. så går det bra. Kalaspriset ändras dock inte.
 • Ta alltid en extra titt i kafeterian innan ni åker hem så att inget glöms kvar!

VÄLKOMNA!

Md md bild facebook
Md webp.net gifmaker
Md bild f lj oss p instagram
Md allm nt
Md dyno 1
Md v rmex

Hyreslandslaget Lännadepån


Md l vkullen 1
Md sponsorspaket
Md bild glad sko 2425
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub