Banner2021 revb 1170px

Lokaltävling utanför Gladö

Deltagare i våra specialgrupper i hoppning och dressyr erbjuds att delta i lokala tävlingar. En första förutsättning är att man har Grönt kort, vilket krävs för att kunna anmäla sig till dessa tävlingar. Gladö har begränsade möjlighet att avvara hästar och ponnyer från den vanliga lektionsverksamheten.

Den som vill tävla för klubben i lokala tävlingar förväntas aktivt delta som funktionärer vid Gladös egna tävlingar på klubb och lokal nivå.

Allsvenskan är en serie för lag. Allsvenskan har flera divisioner med olika svårighetsnivå. Gladö har haft lag i allsvenskan i dressyr och i hoppning, för ponny och dressyr för häst.

Inför en ny säsong avgör personalen om Gladö har tillräckligt många ekipage för att kunna bilda lag i någon av allsvenskans divisioner. Deltagarna i lagen tas vanligen ut bland ryttare i specialgrupperna för hoppning och dressyr. Laget är större än antalet deltagare varje gång, och specifik laguppställning tas ut inför varje ny tävling. Dessa tävlingar sker i samband med lokala tävlingar runt om i Stockholm, och när vi är med brukar vi också ha en sådan klass vid vår egen dressyr eller hopptävling.

Vid deltagande i lokal tävling hyrs egen transport, och föraren måste ha rätt körkort och bil för att kunna hantera transporten. Gladö har en transport för uthyrning. Normalt kan två ponnyer åka i samma transport så kostnaden för transport kan delas mellan deltagarna. Startavgift till tävlingen och hyra av häst betalas också av ryttaren. Gladö har inte alltid möjlighet att ha med en coach från personalen vid lokala tävlingar, så det krävs att ryttaren (och förälder) är rutinerad både med transport och hantering av hästen på tävlingsplatsen.

Klädsel: se Tävlingsreglementet för aktuell gren.


Md md bild facebook
Md webp.net gifmaker
Md bild f lj oss p  instagram
Md allm nt
Md dyno 1
Md v rmex 1
Md l vkullen 1
Md sponsorspaket
Md glad sko
Glaödskon 2022/2023
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub