Banner2021 revb 1170px

Funktionär vid tävlingar

Klubbtävlingar

Vid klubbtävlingar hjälps deltagare åt med allt praktiskt, tex att förbereda hästar och banan, assistera domare i dressyr med protokollskrivning och som banbyggare och banpersonal i hoppning mm. Alla hjälps åt att plocka undan och mocka ridhus/ridbana. Att vara med och hjälpa till vid en klubbtävling är ett bra sätt att lära sig hur det fungerar vid tävling.

Extra bemanning i fiket är mycket uppskattat på tävlingsdagen, man kan bidra med lite extra gofika eller att stå i serveringen.


Lokala tävlingar på Gladö

Vid tävlingar på hemmaplan behövs många funktionärer. Några som planerar och förbereder, och många fler som hjälper till under själva tävlingsdagen.

Exempel på funktionärsuppdrag är:

Parkeringsguider – som ser till att gäster med transporter står med lagom avstånd och att besökande publik står på rätt ställen. Parkeringsguiderna är de första som möter våra gäster och visar dem välkomna och till rätta hos oss på Gladö.

Café, grill och wok – gästande ryttare, publik och funktionärer behöver mycket fika, mat och dryck. Till serveringen behövs både hembakat finfika, smörgåsar och något varmt. Grillade hamburgare och asiatisk wok är populärt som lunch. Baka kan man göra hemma och lämna in till fiket. Kaffekokning, grillning och woken, servering och försäljning görs av glada funktionärer.

Framridning, collecting ring, in-/utsläpp till banan är viktiga ställen där våra funktionärer visar ryttarna till rätta, hjälper till så att allt är lugnt och säkert på tävlingsplatsen. Vid hopptävlingar behövs extra hinderpersonal vid framhoppningen som hjälper till att lägga upp bommar som fallit.
Då vi inte ser tävlingsbanan från ridhuset behövs ett bra samarbete mellan våra funktionärer för att allt ska flyta på.

Domarsekreterare - vid dressyrtävling behövs domarsekreterare och poängknappare som hjälper domarna att föra protokollen. Dessas uppdrag kräver en del noggrannhet och att man är uppmärksam på vad domaren säger, men det krävs ingen formell utbildning. Dessutom behövs några som går med protokollen från domartornet till sekretariatet, där ryttarna kan hämta sina protokoll, detta är en jättebra uppgift för barn.

Musik och speaker - vid alla tävlingar behövs en ljudansvarig, som spelar musik, mellan och under ritterna. Vid dressyrtävlingar har vi också en speaker, som hälsar ekipagen välkomna in på banan mm. Vi har jättebra förberedda instruktioner till musikansvariga och speaker från tidigare tävlingar.

Vid hopptävlingar behövs banpersonal som står beredda att lägga upp bommar som fallit, kratta framför och efter hindren vid behov samt hjälpa banbyggaren att höja och ändra hinder mellan klasser.

Sjukvård – vid tävlingen behövs en sjukvårdsansvarig som kan agera vid eventuell olycka. Det krävs ingen formell kompetens för uppdraget, men vi vill gärna ha frivilliga med utbildning (sjuksköterska, läkare). Inför tävlingen förbereder sjukvårdsansvarig första-hjälpenväska för att själv veta var allt finns.

Förutom dessa uppdrag finns några mer specifika uppdrag som kräver mer av förberedelser. Det är till exempel sekretariatet, säkerhetsansvarig och tävlingsledaren.

Formella uppdrag som domare, överdomare och banbyggare kräver formell utbildning och bokas via förbundet.

När det är dags för nästa tävling – håll utkik efter information om vad som behövs och anmäl dig som funktionär! Om vi är många som hjälps åt går tävlingsdagen smidigt, och både egna ekipage och våra gäster får en trevlig upplevelse av vår fina anläggning!

Md md bild facebook
Md webp.net gifmaker
Md bild f lj oss p  instagram
Md allm nt
Md dyno 1
Md v rmex

Hyreslandslaget Lännadepån


Md l vkullen 1
Md sponsorspaket
Md bild glad sko 2425
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub