Banner2021 revb 1170px

Medlemskap i föreningen

Medlem är den som betalat medlemsavgift

Medlemskap i föreningen är ett villkor för att rida i ordinarie ridgrupp. Du kan vara medlem utan att rida i en ordinarie ridgrupp för att kunna delta i något av våra arrangemang eller för att stötta föreningen.

Vid årsmötet 19 februari 2023 justerades medlemsavgiften och årsavgiften för 2024.

Årsavgift 2024Junior (upp till och med 18 år)Senior (från 19 år)
Medlemskap i Svenska Ridsportförbundet112112
Medlemskap i Ridsportförbundets Stockholmsdistrikt7575
Obligatorisk olycksfallsförsäkring105105105
Medlemskap i Gladö Ridsällskap105200
Total årsavgift (kr)397492

Årsavgiften faktureras via e-post en gång per kalenderår. Fakturan skickas i slutet av november för betalning innan 2024 börjar. Årsavgiften kan inte delas upp. Nya medlemmar faktureras löpande under året, så snart en plats i ridgrupp är bekräftad. Medlemsavgiften är lika oavsett när på året medlemskap tecknas.

Tillfälligt medlemskap

Vid knatteridning ingår tillfälligt medlemskap i avgiften. Provridning och privatlektion kan köpas av icke medlem mot ett tillägg för tillfälligt medlemskap.

Som medlem i Gladö Ridsällskap...

  • är du olycksfallsförsäkrad under ridning samt vid övrig aktivitet som föreningen anordnar,
  • är du välkommen att anmäla dig till kurser, läger och arrangemang, köpa privatlektioner, byta eller köpa en lektion av annan medlem *) samt i mån av plats köpa extra ridlektioner,
  • får du delta i olika klubbtävlingar: Programridning, Klubbmästerskap, Gladö Cup, Blåbärs- och Tomtehoppning, på lämplig nivå efter din förmåga i samråd med instruktör.
  • får du representera Gladö Ridsällskap vid lokala tävlingar med din egen häst eller efter samråd med instruktör med en av ridskolans hästar (grönt kort krävs, hyresavgift och ryttarlicens tillkommer)
  • är du automatisk medlem i Svenska Ridsportförbundet och Stockholms Läns Ridsportförbund.
  • får du tidningen Häst & Ryttare från Svenska Ridsportförbundet - direkt hem till brevlådan,

*) Vid byte eller köp av lektion gäller att du som köper ska rida på samma eller högre nivå som gruppen, och kunna rida ungefär samma hästar som den du byter med.. Om du inte har en ordinarie ridtid ska du ha anmält intresse att köpa lektioner och din ridnivå bedömd av instruktör i förväg. Du kan inte köpa mer än 10 lektioner per termin utan ordinarie tid. Läs mer om villkor för lektionsridning.

Medlemsuppdrag - vi driver vår förening tillsammans

Vi medlemmar tillsammans ansvarar för föreningen och verksamheten. Det betyder att vi hjälps åt att se till att ridskolan, hästarna och omgivningarna hålls efter på ett bra sätt, tillsammans med vår personal.

i utbildningen till ryttare ingår teoretiska avsnitt och praktisk träning i häst- och stallskötsel.

Därmed ingår det i alla grupper att:

  • förbereda hästen för ridning, dvs borsta, kratsa hovar, sätta på utrustning innan och ta av och rengöra efter ridpasset. Vid barn- och ungdomslektioner finns assistenter eller personal i stallet som kan handleda.
  • kratta ridbanan ute innan lektion och mocka av ridhus / ridbana efter lektion
  • packa höpåsar, fodra, eller hjälpa till att stänga stallet för grupper med seniorer, uppgift beror på vilken tid gruppen rider.

Läs mer om gruppernas ansvarsuppdrag:

Alla medlemmar bidrar med Ideella uppdrag några gånger per termin – stallpass, cafépass, städdag, eller funktionär vid tävling.

Läs mer om varje medlemsuppdrag:

Våra ideella insatser bidrar till en stark gemenskap i föreningen, sund ekonomi i verksamheten och relativt låga avgifter.

De lagar och föreskrifter kring arbetsmiljö och säkerhet i arbete som finns för barn och ungas arbete samt arbete med djur gäller för ideella föreningar på samma sätt som för andra arbetsplatser. Därför måste ungdomar under 18 år ha vårdnadshavares tillstånd för mockning och fodring av hästarna. Våra assistenter och elever under 18 år som rider i hästgrupper har vårdnadshavarens tillstånd för dessa arbetsuppgifter.

På sidorna under våra medlemsuppdrag beskriver vi en del av de åtaganden som ingår i att vara medlem i Gladö Ridsällskap.

Det finns fler arbetsuppgifter som utförs ideellt, som styrelsen driver i olika arbetsgrupper. Har du tid och möjlighet att göra mer - ta kontakt med någon i styrelsen!

Din insats är värdefull och gör skillnad!

Vill du bli medlem?

Du kan anmäla dig genom fylla i anmälningsformuläret via länken här. Till anmälningsformuläret!

Vill du endast bli medlem, utan plats i ordinarie ridgrupp kan du ange det längst ner i formuläret där det finns plats för övrig information.

Medlem är den som betalat medlemsavgift

Medlemskap i föreningen är ett villkor för att rida i ordinarie ridgrupp. Du kan vara medlem utan att rida i en ordinarie ridgrupp för att kunna delta i något av våra arrangemang eller för att stötta föreningen.

Vid årsmötet 20 februari 2022 justerades medlemsavgiften, och årsavgiften för 2023.

Årsavgift 2023Junior (upp till och med 18 år)Senior (från 19 år)
Medlemskap i Svenska Ridsportförbundet112112
Medlemskap i Ridsportförbundets Stockholmsdistrikt7474
Obligatorisk olycksfallsförsäkring7676
Medlemskap i Gladö Ridsällskap102184
Total årsavgift (kr)364446

Årsavgiften faktureras via e-post en gång per kalenderår. Fakturan skickas i slutet av november för betalning innan 2023 börjar. Årsavgiften kan inte delas upp. Nya medlemmar faktureras löpande under året, så snart en plats i ridgrupp är bekräftad. Medlemsavgiften är lika oavsett när på året medlemskap tecknas.

Tillfälligt medlemskap

Vid knatteridning ingår tillfälligt medlemskap i avgiften. Provridning och privatlektion kan köpas av icke medlem mot ett tillägg för tillfälligt medlemskap.

Md md bild facebook
Md webp.net gifmaker
Md bild f lj oss p  instagram
Md allm nt
Md dyno 1
Md v rmex

Hyreslandslaget Lännadepån


Md l vkullen 1
Md sponsorspaket
Md bild glad sko 2425
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub