Banner2021 revb 1170px

Allmänt om tävlingar

Att tävla med hästar är en del av ridsporten. För den som vill tävla erbjuder vi förberedande träning för tävling i vår ordinarie lektionsverksamhet och vid mer specifika kurser. En del av kurserna kombineras med träningstävling eller klubbtävling.

Våra hästar och ponnyer används i första hand i ridskoleverksamheten. Vi har begränsad kapacitet att erbjuda våra medlemmar att tävla på lokala tävlingar, utanför Gladö. När en häst eller ponny är upptagen på annat håll måste da andra arbeta mer. Vi försöker dock planera för att erbjuda möjligheter via en lokal tävling på hemmaplan, och vid de tävlingar som hålls på Sundby. I övrigt är det enstaka ekipage som kan få möjlighet när arbetsschemat i övrigt tillåter det.

Varje år arrangeras flera klubbtävlingar, i dressyr, hoppning och fälttävlan, på nivåer från blåbärsnivå till lite mer rutinerade ryttare. Vid klubbtävlingar är alla medlemmar välkomna att delta, efter samråd med instruktör om vilken nivå som är lämplig. En klubbtävling kan utformas på många olika sätt. Har du idéer till nya tävlingsformer, prata med våra instruktörer.

Nästa utmaning i tävlings-stegen är cuper eller lagtävlingar. Den enklaste formen är Stockholmsdistriktets cuper (ponny- och stockholmscupen) där lagen möts mot varandra i hemma- och bortamatcher på respektive ridskolas hästar. Vi har valt att inte delta i hoppning.

Pay-and-jump är arrangemang som liknar tävling men enbart clear-round, det vill säga endast felfritt räknas.

Lokala tävlingar anordnas under hela tävlingssäsongen och erbjuds i många olika nivåer i Stockholmsområdet. För att delta i dessa krävs Grönt kort – en utbildning och godkänt prov. Ridskolan erbjuder utbildning för grönt kort någon gång varje år. Man kan också gå motsvarande utbildning genom ridsportförbundet. Elever som visar engagemang, och tillräcklig tävlingsvana på hemmaplan kan ges möjlighet att delta i lokaltävlingar, i den omfattning som våra hästar kan avvaras från lektionsverksamheten. Ambitionen är att erbjuda möjligheterna att delta vid de tävlingar som arrangeras på Gladö, och i närområdet.

Vi arrangerar lokala tävlingar, vanligen på våren. För att kunna genomföra dessa behöver vi många funktionärer. Vill du hjälpa till nästa gång, håll utkik efter information och inbjudan på anslagstavlor, hemsidan och våra facebook-grupper.

Md md bild facebook
Md webp.net gifmaker
Md bild f lj oss p  instagram
Md allm nt
Md dyno 1
Md v rmex

Hyreslandslaget Lännadepån


Md l vkullen 1
Md sponsorspaket
Md bild glad sko 2425
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub