Banner2021 revb 1170px

Personal

Anneli Brenemark, Verksamhetschef och Ridinstruktör

Bakgrund: Började rida som 9-åring på Vendelsö ridskola, och jobbade sedan där år 1984 – 1998. Därefter jobbade hon heltid på Mälarhöjdens ridskola i 6 år, fram tills 2004. Från 2004 har hon haft privatlektioner i dressyr, hoppning, tömkörning, fälttävlan och lastning av häst. Hon är examinerad och diplomerad ridlärare och C-tränare i hoppning (1999) samt Vertikal balanserad ridutbildning (2018). År 2017 gick hon kurs i rörelseteknik-biomekanik hos häst, samt arbete vid hand för omskolning av häst och rehabiliteringsträning.

Anneli gick en utbildning på Påhlmans handelsinstitut 2005 och är diplomerad redovisningsekonom. Arbetade hel- och deltid med ekonomi åren 2006-2017

Anneli började arbeta som hoppinstruktör på Gladö ridskola i augusti 2017 efter kontakt med Gunilla. Hon är ansvarig för Gladös hoppgrupper på fredagar men är även coach för våra tävlingshoppare.

Anneli har en egen häst – Canoun AK, en egen uppfödning, som föddes 2017. Anneli hade Canouns mamma och tävlade hoppning t o m 135. Hon hette Baloun och är såld som avelssto.

Vad är bäst med ditt jobb? Att lära ut och se utvecklingen hos eleverna.

Kuriosa: Anneli har ridit och tävlat i Monté (när man rider travhästarna istället för att åka bakom i sulky) på Solvalla och Sundbyholm.

Erika Linde, Administrationsansvarig och Ridinstruktör

Bakgrund: Naturbruks gymnasium med inriktning på häst som ledde till hästskötarexamen år 2010. Därefter ridledarkurs 2012, diplomerad svensk ridlärare level 1 år 2014 och level 2 år 2016 - samtliga kurser på ridskolan Strömsholm.

Erika började arbeta på Gladö ridskola i början av år 2015. Innan dess arbetade hon på Enskede ridskola som ridlärare och stallpersonal.

Vad är bäst med ditt jobb? Det är ett varierat arbete där jag får göra det jag gillar mest - att arbeta med hästarna, rida, undervisa och träffa mycket folk. Jag är främst intresserad av hoppning och dressyr.

Kuriosa: -

Victoria Östlund, Stallpersonal och Ridinstruktör

Bakgrund: Började rida som 6 åring på Sundby Ridskola. Jag red på ridskolan tills jag blev 14 år slutade på Sundby och fick min första ponny Pajazzo. En 18årig allround ponny som jag hade i 1 år och tävlade i lätt C - lätt B dressyr. Efter 1 år med Pajazzo köpte jag en 6årig D-ponny vid namn Shakespears Romeo. Vi började vår tävlingskarriär på Lätt C och kom hela vägen upp till FEI, kom 2:a på DM och kvalade till SM i dressyr. Valde att sälja Romeo pga jag hittade en bra ryttare som jag tyckte passade honom istället för att starta SM, jag hade redan innan jag köpte Romeo bestämt mig för att vid 18 års ålder övergå till storhäst. Har nu en unghäst som heter Pretty Boy ee Ampere som i år fyller 5 år som jag ridit in själv och håller på att utbilda.

Gick ekonomi linje på gymnasiet och är utbildad ekonomiassistent. Efter gymnasiet provade jag att jobba som det men kom fort fram till att det inte var något för mig. Jag jobbade i över 2 år på Gömmargårdens ridskola som stallpersonal på helger under tiden jag gick i gymnasiet. Har haft lite dressyrelever i privatregi. Därefter har jag jobbat på förskola, jobbat som tävlingsgroom för Jens Fredricsson och åkte till Australien i ca 4 månader där jag backpackade och jobbade.
Kom till Gladö av en slump då Gunilla kontaktade mig och har sedan dess blivit kvar.

Vad är bäst med ditt jobb?

Att få jobba med det bästa jag vet, hästarna. Och att få se mina elever utvecklas.

Kuriosa:

jag åker snowboard och har gjort det i över 10 år.


Malin Adolfsson, Ridinstruktör

Bakgrund: Började rida som 6-åring och började rida på Gladö 2008 och red här fram tills ht-16 då hon började på Ridsportsgymnasiet Strömsholm, där hon tog studenten vt-19 som diplomerad hästskötare och ridledare. Innan gymnasiet jobbade hon som assistent här på Gladö och under gymnasietiden som vikarie i stallet. Hösten 2019 började hon som instruktör på lördagar och arbetade även på Blåkulla som instruktör under ht-19 samt vt-20.

Under våren och sommaren 2020 var hon tillbaka på Strömsholm för att studera vidare till Svensk ridlärare level 1 och blev klar i augusti. Sen ht-20 jobbar hon numera bara på Gladö i huvudsak som ridlärare men även i stallet.

Vad är bäst med ditt jobb? Att ingen dag är den andra lik och att arbeta med hästarna jag själv lärde mig rida på och nu tillsammans med hästarna lära mina elever.

Kuriosa: När jag började på Gladö var Alladin den första ponnyn jag red.


Vilde Eklund, Stallpersonal

Bakgrund: Jag har ridit på Gladö ridskola sedan jag var 5 år gammal , lärde mig bland annat och rida på Alladin och Tango. Under min uppväxt har jag haft några olika medryttarhästar också då mitt hästintresse varit så stort. Jag gick Djurgymnasiet med inriktning på häst där man också fick åka ut på olika praktikplatser så som Enskede Ridskola, Lövsta Seminstation , hos hoppryttaren Helena Persson och även i ett dressyrstall i spanien för PRE hingstar

Under gymnasietiden jobbade jag på lördagseftermiddagar och efter studenten började jag även i stallet på vardagar

Vad är bäst med ditt jobb? Att få spendera dagarna med alla hästar och fantastiska kollegor .Att ha roligt på jobbet och lära sig nya saker varje dag.

Kuriosa: Jag döpte min hund Lilo efter Lilo & Stitch som är en Disney film

Leila Bull, Ridinstruktör


Bakgrund: Jag är uppvuxen på Vigelsjö ridskola i Norrtälje, där jag satt mina första steg från sju års ålder. Var en aktiv medlem och har suttit med i både ungdomssektionen och i huvudstyrelsen med olika förtroendeuppdrag, bland annat som ordförande. Pluggade ekonomi på universitetet för att sedan bestämma mig för att det var ridlärare jag ville bli.

Har gått ridledarkursen och biträdande ridinstruktör på Strömsholm. Blev så småningom Ridskolechef i Norrtälje mellan 2011-2020.

Vad är bäst med ditt jobb? Jag älskar att undervisa! Jag ser det som en ynnest att få vara med på mina ridelevers resa i sin ridutbildning.

Kuriosa: Min första ridlärare, Lena Aldén, har även arbetat på Gladö i föreningens begynnelse.

Oscar Sundström, Stallpersonal

Bakgrund: Jag började rida när jag var 8 år gammal på Skutans gård efter en tid där bytte jag ridskola till Blåkulla samt Tungelsta ridklubb som jag red på genom min högstadieskola. När jag var 14 år tog jag uppehåll i min ridning. Under min gymnasietid väcktes intresset igen för hästar då jag gick inriktning på djurvård. Hade då praktik på Skutans gård i 2 år. 2018 hittade jag Gladö Ridsällskap och har sedan dess jobba här med häst och stallskötsel.

Vad är bäst med ditt jobb? är att få träffa och jobba med hästarna och allt man får lära sig om dem.

Kuriosa: Jag har alltid haft ett intresse för djur och växt upp med många olika djur som katter ,hundar, fåglar ,gnagare och även vandrande pinnar.

Sara Blombergsson, Ridinstruktör

Bakgrund: Sara började rida som 7-åring på Ekerö Ridskola. Där arbetade hon deltid som ridlärare under ca 15 års tid. Efter Ridledarutbildningen (RIK 0:an) arbetade hon heltid på Gustavsbergs Ridcenter under två år. Hennes häst Chapman, som hon hade från han var 3-20 år, utbildade och tävlade hon upp till 1.20 hoppning och medelsvår dressyr.

Efter några års uppehåll från ridningen kom hon till Gladö 2010, först som "ponny mamma" och sedan som elev.

Sara är utbildad socionom och arbetar till vardags som kurator med ungdomar.

Vad är bäst med ditt jobb? Jag tycker det är jättekul att undervisa igen och jag inser att jag verkligen har saknat det! Eftersom man aldrig blir fullärd som ryttare är min utmaning att försöka lyfta fram alla de framsteg som ryttarna gör. Om jag kan förmedla en positiv känslan till ryttaren smittar det av sig till våra fina hästar och ponnyer vilket ger ett bättre ekipage.

Kuriosa: Mina första läderridstövlar köpte jag som 11- åring av Tinne Vilhelmsson Silfvén (landslagsryttare i dressyr). Tinne kom senare att bli min tränare i dressyr under flera år.

Johanna Johansson, Stallpersonal lördagar

Bakgrund:

Vad är bäst med ditt jobb?

Kuriosa:

Md md bild facebook
Md webp.net gifmaker
Md bild f lj oss p  instagram
Md allm nt
Md dyno 1
Md v rmex 1
Md l vkullen 1
Md sponsorspaket
Md glad sko
Glaödskon 2022/2023
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub