Top ny

Personal

Anneli Brenemark, Verksamhetschef

Bakgrund: Började rida som 9-åring på Vendelsö ridskola, och jobbade sedan där år 1984 – 1998. Därefter jobbade hon heltid på Mälarhöjdens ridskola i 6 år, fram tills 2004. Från 2004 har hon haft privatlektioner i dressyr, hoppning, tömkörning, fälttävlan och lastning av häst. Hon är examinerad och diplomerad ridlärare och C-tränare i hoppning (1999) samt Vertikal balanserad ridutbildning (2018). År 2017 gick hon kurs i rörelseteknik-biomekanik hos häst, samt arbete vid hand om omskolning av häst.

Anneli började arbeta som hoppinstruktör på Gladö ridskola i augusti 2017 efter kontakt med Gunilla. Hon är ansvarig för Gladös hoppgrupper på fredagar men är även coach för våra tävlingshoppare.

Anneli har haft tre egna hästar – ett Svenskt halvblod som föddes 2005 och som Anneli har tävlat 1.20 med. Dessutom ett sto vid namn Badoun från England (född 2003) som hon har tävlat i 1.35 med samt stoets avkomma Canoon, som föddes 2017.

Vad är bäst med ditt jobb? Att lära ut och se utvecklingen hos eleverna.

Kuriosa: Anneli har ridit och tävlat i Monté (när man rider travhästarna istället för att åka bakom i sulky) på Solvalla och Sundbyholm.

Erika Linde, ridinstruktör / Administrationsansvarig
Bakgrund: Naturbruks gymnasium med inriktning på häst som ledde till hästskötarexamen år 2010. Därefter ridledarkurs 2012, diplomerad svensk ridlärare level 1 år 2014 och level 2 år 2016 - samtliga kurser på ridskolan Strömsholm.

Erika började arbeta på Gladö ridskola i början av år 2015. Innan dess arbetade hon på Enskede ridskola som ridlärare och stallpersonal.

Vad är bäst med ditt jobb? Det är ett varierat arbete där jag får göra det jag gillar mest - att arbeta med hästarna, rida, undervisa och träffa mycket folk. Jag är främst intresserad av hoppning och dressyr.

Karin Styrman, ridinstruktör / Stallansvarig

Bakgrund: Började som barn rida på ridskolan Velamsund i Nacka och fortsatte med det ända tills efter gymnasiet då hon åkte till Schweiz och jobbade ett år i ett dressyrstall utanför Zurich. Sedan bar det vidare till Tyskland där Karin var lärling i två olika Grand Prix-stall, först hos Volker Brodhecker och sedan hos holländska OS-medaljisten Ellen Bontje. Karin har varit arbetande elev hos OS-ryttarna Jan Brink och Minna Telde på Tullstorp i Skåne. Några år senare åkte hon tillbaka till Tyskland och jobbade som beridare åt engelska OS-ryttaren Emma Hindle.

Karin har byggt upp och drivit ridskola i Litauen; Prospero Jojimo Centras. Sen återkomsten till Sverige har hon utbildat privatelever både här och utomlands upp till Intermediere nivå i Dressyr samt ridit in och utbildat hästar.

Halkade in på deltid på Gladö våren 2017 då Gunilla eftersökte mer personal till hennes glada gäng.

Vad är bäst med ditt jobb? Det roligaste med att börja här var att få vara tillbaka till samma sorts härliga ridskolevärld som jag växte upp i - den där alla är välkomna, alla hjälps åt och där alla, liten som stor är här för att de älskar hästar!!

Kuriosa: Karin har aldrig fått vara "ponnyryttare" eftersom det bara fanns stora hästar på ridskolan när hon var liten. Hon har därför ett uppdämt bus-behov som hon ser till att få utlopp för så fort det finns möjlighet!

Ann-Christin "Ankie" Danielsson, ridinstruktör

Bakgrund: Ankie har gått på Huddinge gymnasiet på distribution/kontorslinje. Hon jobbade därefter i olika stall, hon har drivit eget stall, fött upp egna föl på Vår Gård och jobbat på olika ridskolor på Södertörn och i Köping. Hon har dessutom arbetat på Strömsholms Djursjukhus i 8 år.

Ankie är uppväxt i Huddinge och började rida på Sundby som 6-åring. En klasskamrat lurade över henne till Gladö som 8-åring och hon har blivit kvar sedan dess.

Ankie har haft kaniner, marsvin och många hästar. Idag äger hon tre hästar, en är hennes dotters, ett Svenskt halvblod. Hon har Stenåsas Cheap Monday 'Sten' , Svenskt halvblod samt den egna uppfödingen Whoody Man, Arab/New Forest. Ankie och dottern rider främst dressyr.

Vad är bäst med ditt jobb? Att få umgås med det bästa jag vet – HÄSTAR! Samt att följa mina elevers utveckling vilket är det roligaste jag vet.

Philippa Dalsgaard, Ridinstruktör

Bakgrund; Philippa fick i födelsedagspresent när hon fyllde 5 år att börja rida på Enskede Ridskola. Fick sen sin egna ponny när hon var 13 år och har efter det haft 8 olika egna hästar och tävlat upp till svår klass i hoppning. Har ridit 7 st SM i hoppning som junior och young rider samt jobbat som beridare hos Paul Schockemöhle i Tyskland.

Hon har sen pluggat vidare till ekonom och jobbar idag med affärsutveckling inom logistik på HM.

Philippa kom till Gladö Ridskola i december 2018 efter ha sett en annons på ridsportförbundets hemsida. Hon planerar att söka C-tränare utbildningen till hösten.

Philippa har nu ett sto född 2012, som är hennes egna uppfödning, som hon tävlar i både hoppning & dressyr. Hon har även ett hingstföl född 2018 på tillväxt.

Vad tycker du är bäst med ditt jobb?

Att få lära ut och se hur eleverna utvecklas i denna fantastiska men svåra sport! Är även en härlig omväxling till mitt vanliga kontorsjobb.

Elin Pamlin Ravander, ridinstruktör

Bakgrund: Började på ridskola som 7-åring och har under tidens gång haft diverse medryttar- och foderhästar samt egen häst. Hon har praktiserat och jobbat i olika dressyr- och ridverksamhetsstall. Med det var efter att hon sommarjobbade som ridlärare på ett ridläger som hon blev fast i yrket. Elin har gått Hästkunskap 1 på Strömsholm, tagit hästskötarexamen samt gått på diverse clinics och kurser. Hon planerar att gå VULK och SRL1.

Elin kom till Gladö ridskola i mars 2017. Hon hade lagt upp ett inlägg på Facebook om att hon sökte jobb som ridlärare varvid Erika Linde kontaktade henne.

Elins nuvarande häst Moa har hon ägt sen 2011. Det är hennes bästa vän som hon gör det mesta med - från dressyrarbete på banan till att racea i skogen. Elin kan rida Moa utan träns och sadel. Elin har även två katter och en hund.

Vad är bäst med ditt jobb? Alla elever som är så intresserade av att lära sig mer om ridsporten. Den positiva energin och viljan att lära sig gör mig inspirerad till att hela tiden bli en bättre lärare. Sedan såklart alla kollegor och hästar som också gör det här till det bästa jobbet!

Kuriosa: När jag var yngre hade jag och min kompis varsin svart ponny och vi brukade kallas för de "svarta farorna". Anledningen var att vi brukade racea runt i galopp på ängarna och tävla mot varandra. På vintrarna red vi barbacka och tävlade om vem som kunde dra av den andre från hästryggen. Tur att vi hade snälla ponnyer säger jag bara..!

Malin Andersson, stallpersonal och ridlärarvikarie

Bakgrund: Grundskola och ekonomi/juridik-linje på Sjölins gymnasium. Har ridit själv på Gladö sedan 2007. Malin jobbar extra i stallet och är ridlärarvikarie.

Vad är bäst med ditt jobb? Att få jobba med djur som jag älskar och vara omringad av människor med samma intresse.

Beata Dahlin Barger, stallpersonal och instruktör för knatteridning

Bakgrund: Grundskola och Sam/beteende-linje på Östragymnasiet i Skogås

Beata kom till Gladö år 2008. Hon hade länge velat börja rida och var mycket engagerad i djur. Hon var medlem i Rådsparken och blev tipsad av en vän där som red på Gladö ridskola. Beata tävlar med Gladös ponnylag i både dressyr och hoppning - oftast på ponnyn Mille.

Hemma har Beata en hund och två katter. Hon har haft en medryttarponny.

Vad är bäst med ditt jobb? Jag ser alltid fram emot att jobba för det får mig att må bra. Det är kul att spendera tid med hästarna, röra på sig och vara aktiv hela tiden samt att möta olika sorters människor. Jag trivs bra med mina kollegor.

Ingen dag är den andra lik när man håller på med hästar. Man får ofta uppleva mycket nytt, spännande eller chockerande, men även svåra situationer som behöver lösas.

Md visponsrar
Md lions
Md thomasbetonglogo
Md instagram top
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub