Top ny

Hästar vi minns

LEXUS

Namn: Lexus
Kön: Valack
Uppfödare/Land: Ungern
Färg: Mörkbrun

Hyrhästen Lexus kom till Gladö tillsammans med Pirre till höstterminen 2016 från Öknehult i Småland. Lexus går med på alla och han tillhör järngänget som tryggt lär våra funkisryttare att rida. Han hoppar riktigt bra, även om det krävs lite motivation och han har varit med på flera Stockholmscup-matcher i hoppning. Han kan också bli riktigt fin i dressyren.

Darwin

Namn: Dawin
Född: 1993
Kön: Valack
Ras: Shetlandsponny
Härstamning: e. Firth Bracken, u. Eminette
Uppfödare: Agneta Bruun, Sverige
Färg: Fux
Mankhöjd: 104,5 cm
Kategori: A

Darwin är vår goa lilla låneshettis. Han är några och 20 år och populär både bland våra stora hästar och små barn. Han är pigg och glad att rida och världens goaste i stallet. Darwin ääälskar att bli ompysslad. Darwin går mest med på lektioner från nybörjare upp till P2/3, mest för att hans ryttare växer ifrån honom så fort…

Elmer

Namn: Elmer
Född: 2009
Kön: Valack
Härstamning: Okänd
Land: Import Nederländerna
Färg: Brun
Kategori: D

Elmer kom till Gladö samtidigt som Mille från en ridskola i Trelleborg. Han är en duktig hoppare med flera starter på lokala tävlingar.

EWUS

Namn: Ewus
Född: 2009
Kön: Valack
Ras: Malopolski
Härstamning: Okänd
Land: Polen
Färg: Mörkbrun

Ewus kom till Gladö år 2014. Han tycker om att arbeta och om ryttaren gör rätt går han fantastiskt fint. Han är duktig på att hoppa och syns ofta på fredagshoppningen. Ewus är en väldigt omtyckt häst som kom på delad förstaplats vid omröstningen av årets häst 2017. Ewus går med på alla lektioner från H1 till H5.

ATLANTA


Namn: Sövangs Atlanta
Född: 1999
Kön: Valack

Ras: Danskt varmblod/halvblod
Härstamning: e. Akinos, u. Athen Sövang, eu. A-Dur
Land: Danmark
Färg: Mörkbrun
Mankhöjd: 172 cm

Atlanta har bott på Gladö sedan 2010. Han är en bra dressyrhäst, men kanske främst en duktig hopphäst som har gått flertalet 1,20m tävlingar innan han kom till Gladö. På Gladö har han varit med i många Stockholmscups-matcher i hoppning och tycker bäst om fredagar för då är det dags för hoppning. Atlanta är ledarhäst för stallets valacker. Han älskar att bli borstad och ompysslad i boxen. Atlanta går med på alla lektioner från H1 till H5.


Murre

Namn: Amure
Född: 2008
Kön: Valack
Ras: Dansk ridponny
Härstamning: Okänd
Land: Danmark
Färg: Brunskäck
Kategori: D

Amure, som också kallas Murre, är en snäll och charmig ponny som föredrar dressyr framför hoppning, även om han kan tänka sig att skutta över ett litet hinder då och då.

QUINTEROS

Namn: Quinteros
Född: 2003
Kön: Valack
Ras: Svenskt varmblod
Härstamning: e. Quite Easy, u. Creme Caramel - Granit
Uppfödare/Land: Sven-Peter Hellberg/Sölvesborg, Sverige
Färg: Mörkbrun

Quinteros kom till Gladö från Flyinge år 2010. Hans pappa och farfar har tävlats framgångsrikt i hoppning. Han är en omtyckt häst som tar väl hand om nybörjare. En del ryttare kan önska att han hade lite mer egen motor, men om du ger honom mycket kärlek och beröm så tycker han att det är roligt att jobba. Han hoppar gärna och har varit med i Stockholmscupen i hoppning många gånger. Han har startat lokalt i dressyr. Han går med på alla nivåer och i funkisgrupperna.

Md visponsrar
Md lions
Md thomasbetonglogo
Md instagram top
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub