Top ny

Ponnyer

Afrodite

Namn: Afrodite
Född: 1999
Kön: Sto
Härstamning: okänd
Land: England
Färg: Svart
Mankhöjd: 147,4 cm
Kategori: D

Afrodite är en snäll häst i både hantering och ridning. Hon är en bra nybörjarhäst, men framför allt bra för de lite högre nivåerna. Hon har tävlat i både dressyr och hoppning sen flera år tillbaka med goda resultat och placeringar.

Alladin

Namn: Alladin
Född: 1989
Kön: Valack
Ras: Korsningsponny
Härstamning: Okänd
Land: Sverige
Färg: Mörkbrun
Mankhöjd: 130,0 cm
Kategori: B

Alladin är vår äldsta ponny, men trots sin ålder är han fortfarande pigg och framåt. Han är en väldigt snäll ponny som får de flesta nybörjare att känna sig säkra. Alladin tycker mycket om att hoppa och har lärt många barn att ta sina första språng. Han har tävlat Lätt B i hoppning och i Gladö RS:s allsvensklag i både dressyr och hoppning, men nu för tiden får han med ålderns rätt ta det lite lugnare.

Bozo

Namn: Bozo
Född: 1998
Kön: Valack
Ras: Korsningsponny
Härstamning: Okänd
Färg: Mörkbrun
Mankhöjd: 147,8 cm
Kategori: D

Bozo kom till Gladö hösten -04. Han tillhör en av våra största och snällaste ponnyer. Han är jätteduktig på att lära barn att rida, men han gillar också att hoppa, även om han ibland kan bli lite osäker. Han har tävlat framgångsrikt både på lokala tävlingar och i ponnycupen.

Brownie

Namn: Glenicmurrin Bay
Född: 2009
Kön: Valack
Ras: Connemara
Härstamning: e. Cong Admiral, u. Brown Loobeen, ue. Rynn Richard
Uppfödare: John Costello, Irland
Färg: Brun
Kategori: D

Brownie är inköpt för cafépengar 2016. Brownie är en snäll och lugn ponny som alla kan känna sig trygga på. Han är också duktig på att hoppa när han får lite drag under galoscherna. Han har tävlat lokalt i Lätt D och Lätt C med fina resultat. Brownie går med på alla lektioner, från nybörjare till P5.

Calle

Namn: Caledonia Heights
Född: 2007
Kön: Kön: valackalack
Ras: Korsningsponny
Härstamning: Okänd
Färg: Brun
Kategori: D

Calle kom till Gladö under våren 2013. Calle är en pigg och framåt ponny som hoppar riktigt bra. Han tävlar lokalt upp till Lätt B i hoppning. Calle är världens snällaste i stallet och en riktig gosegris. Calle går med i P2/3 till P5.

Dolle

Namn: Doolin Boy
Född: 2007
Kön: Valack
Ras: Irländsk sporthäst
Härstamning: Okänd
Land: Irland.
Färg: Gulblack
Kategori: D

Dolle kom till Gladö under vintern 2014. Han har kommit att bli en av våra mest älskade ponnyer som är duktig på både dressyr och hoppning. Han tävlar ofta i hoppning, med flera starter upp till Lätt C och liksom i ponnycupen. Dolle går med på alla lektioner, från nybörjare till P5.

Marocca

Namn: Marocca
Född: 2006
Kön: Sto
Härstamning: Okänd
Land: Sverige
Färg: Skimmelskäck
Mankhöjd: 139 cm
Kategori: C

Marocca är en snäll och känslig liten ponny. Hon föredrar att man är väldigt mjuk och stilla i sin hand och lyckas man med det gör hon allt för sin ryttare. Marocca är duktig på dressyr och har några starter på lokala tävlingar på sin meritförteckning. Men främst älskar hon att hoppa och har tävlat framgångsrikt i både ponnycupen och på lokala tävlingar i Lätt D och Lätt C. Marocca går med på alla lektioner, från nybörjare till P5.

Macho

Namn: The Matchmaker
Född: 2010
Kön: Valack
Ras: Connemara
Härstamning: e. Drymills Bridgeboy, u. Cupidstowns Harriet, ue. Woodbrook Cognac
Uppfödare/Land: Michael James Murray, Irland
Färg: Skimmel

Drömponnyn Matchmaker kom till Gladö i november 2017. Han är snäll, pigg och känslig och vill gärna ha en ryttare som är ganska lugn och stilla. Han tycker om att hoppa men är också duktig på dressyr. Macho går med på lektioner från P3 till P5.

Mille

Namn: Mille
Född: 2010
Kön: Sto
Ras: okänd
Härstamning: okänd
Färg: Brunskäck
Kategori: C

Mille är ett sött litet sto som är duktig på både hoppning och dressyr. Hon har startat på lokala tävlingar i både Lätt D och Lätt C. Mille är en favorit hos många med sitt milda och charmiga sätt. Hon går med på alla lektioner, från nybörjare till P5.

Pandora


Namn: Pandora
Född: 2001
Kön: Sto
Ras: Korsningsponny
Härstamning: Okänd
Färg: Svettfux
Kategori: D

Pandora kom till Gladö juli 2008. Hon är en populär ridskoleponny, både bland nybörjarna och bland de mer avancerade ryttarna. Sen hon kom till Gladö har hon tävlats framgångsrikt i ponnycupen samt varit med i dressyrallsvenskan, där hon knep en placering. Pandora är en riktig allroundponny och är duktig både inom hoppning samt dressyr, men om hon själv får välja så väger nog dressyren tyngst hos henne. Hon går med på alla lektioner, från nybörjare till P5.

Tjavs

Namn: Tachino
Född: 1997
Kön: Valack
Härstamning: Okänd
Färg: Flugskimmel
Mankhöjd: 144 cm
Kategori: D

Tjavs har stått på Gladö sedan sommaren 2003. Han är en riktig läromästare som kan det mesta. Tjavs har tävlat i dressyr upp till LA (lokalt) med vinster och placeringar. Han är duktig på att hoppa och många barn har gjort sina första rundor i ponnycupen på honom. Trots sin ålder är han en pigg och framåt ponny med glimten i ögat. Tjavs går med på alla lektioner, från nybörjare till P5.

Ture

Namn: Turald
Född: 2001
Kön: Valack
Ras: Fjordhäst
Härstamning: e. Alexander Lukas, u. Tuni, ue. Baal 38
Uppfödare/Land: Ulla & Inge Persson, Sverige
Färg: Gulblack
Mankhöjd: 139,7 cm
Kategori: C

Ture är en framåt, snäll men lite busig fjording (så som fjordingar ska va'). Han kom till Gladö april 2009 och har sedan dess tävlat i framför allt hoppning både lokalt, ponnycupen och klubbtävlingar. Han går med på alla lektioner, från nybörjare till P5.

Tures specialitet är att smita ut från hagen - Gräset är grönare på andra sidan!

Verona

Namn: Verona Zamira
Född: 2001
Kön: Sto
Ras: New Forrest
Härstamning: e. Sander - ue. Sky High
Land: Nederländerna
Färg: Fux
Mankhöjd: 139 cm
Kategori: C

Verona är en mycket vacker och stilig ponny som kom till Gladö juli 2008. Under sin tid på Gladö har hon hoppat en del på klubbtävlingar men hon är allra bäst på dressyr. Verona har tävlat lokalt i dressyr till och med Lätt B. Verona går med på alla lektioner, från nybörjare till P5.

Viggi

Namn: Virginia II
Född: 2003
Kön: Sto
Ras: Korsningsponny
Härstamning: Okänd
Land: Lettland
Färg: Gulblack
Kategori: C

Viggi kom till Gladö från Gotland i juli 2009. Sedan hon kom till oss har hon tydligt visat att hoppning är hennes paradgren. Hon tävlar lokalt i hoppning och har startat i allsvenskan div.3. Hon syns ofta på ponnycupsmatcherna i hoppning. En riktig pärla! Viggi går med på alla lektioner, från nybörjare till P5 liksom på funkisridningen.

Md visponsrar
Md lions
Md thomasbetonglogo
Md instagram top
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub