Top ny

Hästar

ARTHUR

Namn: King Arthur
Född: 2009
Kön: Valack
Ras: Svenskt varmblod
Härstamning: (SWB) e.Ludwigs Champion u.Alice T Underland (26)
Uppfödare: Lena Svensson
Mankhöjd: 165cm

Arthur kom till ridskolan våren 2019

BEAUTY

Namn: A Red Beauty
Född: 2010
Kön: Sto
Ras: halvblod/varmblod
Härstamning e. Carpe Diem Blue u. Kalipso Eastwind
Uppfödare/Land: Sverige
Färg: Fux
Mankhöjd: 165 cm

Beauty kom till Gladö våren 2019.

BELLO


Namn: Béla
Född: 2009
Kön: Valack
Härstamning: Timpex Quebec - Mezökeresztes-13
Uppfödare/Land: Katona Béla, Ungern
Färg: Mörkbrun

Bello är många Gladöryttares favorit. Det är inte alltid helt lätt att tygla hans energi, men han har ett steg som kan göra vem som helst förälskad. Han hoppar också villigt. Bello behöver en mjuk hand för att inte krulla ihop sin hals, men får han bara ut den blir han den finaste av dressyrhästar. Bello har några lokala starter i LB och han har varit med i Stockholmscupen i både dressyr och hoppning. Bello går med i H3 till H5-grupperna.

CARUSO

Namn: Caruso
Född: 2009
Kön: Valack
Ras: Svenskt halvblod
Härstamning: e. Mr Carrera xx, u. Lucy (70) (SWB), ue. Epson
Uppfödare/land: Agneta Hellstedt, Sverige
Färg: Brun

Caruso kom till Gladö år 2016. Caruso har varit fälttävlanshäst och han har startat flera H90 samt tävlat hoppning upp till en meter innan han kom till Gladö. Caruso är en trygg men pigg häst som fungerar bra med både nybörjare och mer erfarna ryttare. Han går med i alla grupper från H1 till H5 och i funkisgrupperna.

COOPER

Namn: Kaersholms Cooper
Född: 2011
Kön: Valack
Ras: Danskt varmblod
Härstamning: e. Colman 1996, u. Kaersholms Wenessa 2001
Uppfödare/Land: Lars Peter Kragh/ Storvorde, Danmark
Färg: Flugskimmel

Sagohästen Cooper kom till Gladö i februari 2017. Strålande vacker, vänlig och väldigt kelig. Cooper är villig att jobba, känslig och lyhörd för hjälperna. Han är duktig på dressyr och har tävlat lokalt och i Stockholmscupen dressyr. Cooper är en väldigt omtyckt häst som kom på delad förstaplats vid omröstningen av årets häst 2017. Cooper går med på H3 till H5-lektioner.

CRUZ

Namn: Cruz
Född: 2007
Kön: Valack
Härstamning: Okänd
Uppfödare/Land: Ungern

Fina Cruz har bott på Gladö ridskola sedan 2015. Han är en nätt och finlemmad liten häst, som anstränger sig till det yttersta för att göra det ryttaren vill. Han är en känslig häst som gillar att hoppa. Cruz går med i H3 till H5-grupperna.

DIVUS

Namn: Divus
Född: 2008
Kön: Valack
Ras: Holländskt halvblod
Härstamning: Okänd
Land: Nederländerna
Färg: Stickelhårig fux

Divus kom till Gladö år 2016. Han är väldigt bra på att hoppa men kan också bli fin i dressyren. Divus går med på lektioner från H3 till H5.

DIXIE

Namn: Dixie af Baektoft
Född: 2006
Kön: Sto
Ras: Dansk pintokorsning
Härstamning: e.Big Ben a Kila, u. Bonnie
Uppfödare/Land: Frank och Kirsten Pedersen/ Studsgård, Herning Danmark
Färg: Brunskäck

Magnifika Dixie kom till Gladö i juni 2015 från Vackervallen i Ransta. Hon är en av Gladös största hästar men hon är fantastiskt skön att sitta på i alla gångarter och kan gå riktigt fint om hon får det utrymme hon behöver. När det vankas hoppning blir Dixie extra glad. I boxen är hon kelig och snäll. Dessutom kan hon klockan - fem minuter innan varje måltid börjar hon tjoa högljutt om att det minsann är dags för mat.

GONDOR

Namn: Gondor
Född: 2003
Kön: Valack
Ras: Okänd
Härstamning: e. Olkusz, u. Gejsza, ue. Mitel
Uppfödare/Land: Tomasz Baturo, Polen
Färg: Mörkbrun

Gondor kom till Gladö i september 2012 och är en väldigt populär lektonshäst, och kan ridas av elever i alla nivåer. Det är något med Gondor som gör ryttaren lycklig, vilket många lektionsryttare kan intyga. Han är en riktig allroundhäst, men om han själv får välja så är favoritgrenen hoppning. Han har tävlat i Stockholmscupen i dressyr, liksom några lokala starter i dressyr. Gondors främsta kännetecken är hans korta svans, ett resultat av lek i hagen.

ISABELL

Namn: Galateagårdens Isabell
Född: 2005
Kön: Sto
Ras: Korsning nordsvensk brukshäst och varmblodstravare
Härstamning: e: Aron 1793, u. Irena Beauty 91-4664
Uppfödare: Mayliz Ohlsson/Sösdala Skåne
Färg: Fux

Isabell är uppfödd i Sösdala och kom till Gladö våren 2011. Hon är en pigg, känslig och kunnig häst. Hon är duktig med både nybörjare och mer avancerade ryttare. Hon har tävlat lokalt i dressyr upp till Lätt A med flera placeringar och är en given deltagare i Stockholmscupen i dressyr. Det är Isabell som bestämmer i stohagen. Hon älskar att bli kliad, särskilt i mankammen. Isabell går med i alla grupper.

LIONESS

Namn: Lioness
Född: 2009
Kön: Sto
Ras: Irländsk sporthäst
Härstamning: e. Diamond Jackie, u. Sweet Pair
Land: Irland
Färg: Skimmel
Mankhöjd: 162 cm

Lioness kom till Gladö lagom till sommarbetet 2018 genom ett bidrag från Lions. Hon har en fantastisk personlighet, är villig och lugn. Lioness ska skolas in som funkishäst samtidigt som hon går med på vanliga lektioner. Det är mycket som man måste lära sig, som att stå stilla vid rampen. Hon kan hoppa också, så kanske vi kommer att se henne på fredagshoppningen.

MUSCOTNamn: Källebackens Muscot
Född: 2007
Kön: Valack
Ras: Fjording/Achaltheke
Uppfödare/Land: Sverige
Färg: Gulbrunblack
Mankhöjd: 154 cm

Efter tre veckors "provanställning" köptes Muscot av Gladö Ridsällskap. Han är en gulbrunblack blandning av Fjording och Achaltheke, och med en mankhöjd på "bara" 154 cm så passar han både ponny och hästryttare. Han har inte tidigare varit på ridskola, men verkar trivas mycket bra!

PICASSO

Namn: Picasso
Född: 2000
Kön: Valack
Ras: Svenskt halvblod
Härstamning: Pablo - Robin Z
Land: Säter, Sverige
Färg: Mörkbrun
Mankhöjd: 167 cm

Picasso kom till Gladö från Vellinge i december 2011. Han har fina hopphästar i sin stam och innan han flyttade till Gladö har han startat i 1,30-hoppning och gått en polishästutbildning. Picasso är en läromästare och går på alla nivåer, från nybörjare/H1 till H5. Han älskar hoppning och har varit med i Stockholmscupen i både hoppning och dressyr. Picasso är en väldigt omtyckt häst som kom på delad förstaplats vid omröstningen av årets häst 2017.

PIRRE


Namn: Piroun
Född: 2005
Kön: Valack
Härstamning: Okänd
Land: Polen
Färg: Gulblack

Hyrhästen Pirre har varit Gladös ryttare till glädje sedan 2016 med sin snälla, mysiga personlighet och sitt lugna tramp på ridbanan. Han är en populär häst och många som rider på Gladö för första gången gör det på Pirre. Han kan gå på alla nivåer och tillhör järngänget som är med på funkisridningen. Pirre har varit med i Stockholmscupen i hoppning och en riktig klippa när det kommer till hinder. På sommaren åker Pirre hem till Öknehult i Småland, men på hösten kommer han tillbaka till oss på Gladö.

PRICKEN

Namn: Spotlight
Född: 2001
Kön: Valack
Ras: Knabstruperkorsning
Härstamning: e. Konrad SE, u. Svarten
Uppfödare/Land: Eva Bergström/ Valla, Sverige
Färg: Tigrerad (prickig!)
Mankhöjd: 165 cm

Trotjänaren Pricken kom till Gladö 2007 från Jan Larsson i Visby. Pricken är lugn, väldigt kunnig och skön att sitta på i alla gångarter. Han gör rätt om ryttaren gör rätt. Han är toppen med nybörjare till H3 och går med i funkisgrupperna.

SOLANA

Namn: Solana
Född: 2000
Kön: Valack
Ras: Trakhener
Härstamning: Blue Horse Hertug - Ostwind
Uppfödare: Karl Chr. Skov, Danmark
Mankhöjd: 167 cm

Galanta Solana kom till Gladö från Mölleholmens Ridcenter i Åhus sommaren 2005. Han är en trevlig häst med fina gångarter och han kan gå i alla nivåer från nybörjare/H1 till H5. Han har en fin dressyrstam på både pappa och morfars sida. Solana har varit med i Stockholmscupen i dressyr och brukar oftast plocka hem fina poäng både för hemma- och bortaryttaren. Han har också placeringar i lokala dressyrtävlingar.

Md visponsrar
Md lions
Md thomasbetonglogo
Md instagram top
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub