Top ny

Välkommen till Gladö ridskola


Gladö ridskola har funnits sen 80-talet och här finns en stallbyggnad bestående av häststallet, ponnystallet och utestallet. Vi har ett ridhus (20*40) och en utebana (20*60). Vi har cafe i ridhuset, vintersäsongen och en kaffestuga vid utebanan på sommarsäsongen.

Runt stallet finns både stora och små hagar där hästarna går. Valackar, ponnys och ston för sig (med några fåtal undantag som vår utbrytarkung Ture som går med tjejerna). Mellan och runt hagarna slingrar sig ridslingan, som används flitigt av våra ridgrupper under sommarhalvåret.

Sju dagar i veckan har vi lektionsridning i nivåanpassade grupper. Vi har även funkisridning, knatteridning och vi erbjuder privatlektioner, kortare kurser och läger. Läs mer under vår verksamhet ->

Eftersom vi är en ideell förening måste alla hjälpas åt för att hålla nere våra kostnader och ridpriser. Fördelarna är att medlemsengagemanget ökar gemenskapen och ansvarskänslan för att alltid ha välmående hästar, god kamratskap och ett fint stall.


Det här gäller för dig som rider på Gladö:

  • Alla som rider i H-grupp har stall/mocktjänst minst 1 gång per termin/ridtid enligt ett rullande schema. Gruppen ansvarar för helgen och delar upp sig på lördags -och söndagspasset ca kl 8.30-10.30 Arbetsuppgifter: mocka häststallet, sopa och göra snyggt samt göra höpåsar till alla hästar och ponnys.
  • Alla som rider i P-grupp har ansvar för caféet ett pass per termin/ridtid; vardag kl 16-19, helg kl 10-13 eller kl 13-16.
  • Vissa ridgrupper har en ansvarsuppgift före eller efter sin ridlektion. Det kan vara att göra höpåsar, utfodra alla hästar eller kvällsmocka.
  • En gång per termin har vi gemensam städhelg. För de familjer som inte kan ställa upp kan man lämna ett frivilligt bidrag om 300 kronor till föreningen.


I samband med ridlektion på Gladö gäller:
  • Samling och upprop 30 minuter innan lektion
  • Hästarna borstas och hovar kratsas inför varje lektion
  • Alla ryttare i gruppen hjälps åt att kratta ridbanan inför lektion
  • Om möjligt, hjälps åt med att mocka ridhuset/ridbanan efter lektion
  • Hästen och utrustningen görs ren efter varje lektion


Mycket information och allt går så klart inte att lägga på minnet. Var inte rädd för att fråga, vi är många som gärna berättar och hjälper till eftersom hästens bästa alltid är i fokus på Gladö ridskola!

Md visponsrar
Md lions
Md thomasbetonglogo
Md instagram top
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub